3

Deze kleine installatie heb ik gemaakt naar aanleiding van werk van Thomas Hirschhorn. Hij werkt veel met alledaagse materialen zoals plastic, tape en karton. In zijn werken behandelt hij vaak politiek / maatschappelijke vraagstukken, wat ik bij dit werk ook heb gedaan. Elke zijde is ongeveer zo’n 75 cm breed en 45 cm hoog.

‘Plastic Soep’

‘Zelfreflectie’

Het Derde oog is voor veel mensen een teken van spiritualiteit en inzicht. Het is de zesde chakra en staat voor intuïtie, verbeelding, innerlijke wijsheid en visualisatie. Op deze manier kan je derde oog een spiegel voor je zijn waar je veel van kan leren, maar als je niet sceptisch genoeg bent kan je jezelf kwijtraken in dit zwarte gat. Zelf ben ik niet zo met chakra’s en dergelijke bezig, maar iedereen heeft zijn eigen vorm van spiritualiteit en innerlijke wijsheid ontdekken, veel mensen die hiermee bezig zijn kennen het begrip “Het Derde Oog”.

‘Allemaal gewoon een ei’

Bij deze zijde heb ik witte en bruine tape gebruikt, hiermee vormen gemaakt en door elkaar laten lopen. Dit is een lichte hint naar de samenleving, bruin en wit door elkaar. “Black and white diamonds, f*ck segregation” – Lil Wayne

Terug