Oefeningen met acryl

Ik heb in mijn eerder werken ook wel wat acryl gebruikt, dus op deze pagina staan de werken waarvoor acryl gebruikt is om de kunst van de acryl een beetje onder de knie te krijgen.

Op de onderstaande afbeelding is een schilderij gemaakt ter inspiratie op het werk van Franz Marc, ‘De grote blauwe paarden’. Ik had mij nog behoorlijk verkeken op hoe lastig het kan zijn om de impressie van een paard neer te zetten met verf. Al helemaal als ze blauw zijn! Daarom ben ik maar gewoon begonnen en heb ik laag over laag geschilderd totdat ik tevreden was en vond dat ik er wel iets van een paard in kon herkennen. Uiteindelijk hebben deze verflagen voor een heel ander effect gezorgd dan wanneer ik in een keer de paarden erop gezet zou hebben. Het was echt een trial and error, hetgeen in dit geval voor een bijzonder effect gezorgd heeft.

Inspiratie op de Grote blauwe paarden (Franz Marc)

Op de afbeelding links is een oefening met acryl te zien die ik gemaakt heb in de MK schilder les. De opdracht was om twee voorwerpen te combineren en in een bijzondere ruimte en compositie te plaatsen. Het resultaat: een boom in een Cambells tomatensoep blik, in een blauw-oranje-groene ruimte.